Składniki:
- 70 dag wątróbki
- 10 średnich cebulek
- 3-4 plastry wędzonego boczku
- kubek rosołu (u mnie dziś niestety z kostki)
- olej do smażenia
- sól, pieprz, trochę papryki, trochę estragonu, sporo majeranku
Boczek pokroić w słupeczki, wrzucić na rozgrzaną, suchą patelnię. Gdy wypuści tłuszcz dodać trochę oleju i wrzucić pokrojone w talarki wszystkie cebulki. Po chwili dodać pokrojoną dzień wcześniej, namoczoną w mleku, odsączoną i oprószoną bułką tartą wątróbkę. Przesmażyć chwilę, po czym zalać bulionem i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Dodać przyprawy, wymieszać i pozostawić na małym ogniu jeszcze ok 10 minut bez przykrycia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz