- 2 kg jabłek
- cynamon i cukier do smaku
- kostka margaryny
- 30 dag mąki
- 10 dag cukru
- 3 żółtka
Składniki na ciasto zagnieść, schłodzić, rozwałkować na dwa placki, z których ten spodni ma być trochę większy, gdyż uwzględniamy rant.
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i poszatkować na cienkie plasterki, wymieszać dokładnie z cukrem i cynamonem.
Wyłożyć tortownicę papierem do pieczenia, na to ciasto, jabłka dokładnie uciśnięte, przykryć mniejszym płatem, podziurawić widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 stopni i piec ok 50 minut.
Dzień dobry, Zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie kontaktowego adresu e-mail na kontakt@blog-media.pl w celu umożliwienia przekazania propozycji współpracy. Pozdrawiam serdecznie, Magdalena
OdpowiedzUsuń