- 340 gr jogurtu greckiego
- 5 jaj
- szklanka cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 2,5 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sok z połowy limonki
- ok 5 łodyg rabarbaru
Rabarbar obrać, umyć, pokroić na kawałki i oprószyć cukrem i cynamonem.
Jogurt zmiksować z jajami, dodać cukier i olej, zmiksować, dodawać stopniowo mąkę i miksować, dodać proszek i sok z limonki, raz jeszcze zmiksować. Wylać ciasto do blachy 20x30 wyłożonej papierem. Na wierzchu ułożyć rabarbar. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 170 *C i piec ok 35 minut.
Bardzo apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam rabarbar, Twoje ciasto podoba mi się ogromnie :)
OdpowiedzUsuń