- 500 gr makaronu razowego ugotowanego al dente
- 500 ml przecieru pomidorowego
- 2 łyżki oliwy
- łyżka bazyliowego pesto
- czubata łyżeczka łagodnej pasty paprykowej
- 4 ząbki czosnku
- 100 gram i 150 gram sera startego
- 10 oliwek pokrojonych w plasterki
- 8 plasterków salami węgierskiego paprykowego pokrojonego w kostkę
poniedziałek, 13 maja 2013
Zapiekanka makaronowa z oryginalnym węgierskim salami lub zielonymi oliwkami.
Bardzo tłusta, pomidorowo-serowo-czosnkowo-paprykowa. W dwóch wersjach - z oliwkami i węgierskim salami. Przez ilość sera smakuje trochę jak pizza. Dobra na takie dni, kiedy marzy się coś tłustego, kalorycznego i ciężkiego. Ratuje zdrowie to tylko, że makaron był razowy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz